(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň

Potřebné ingredience
500 g vepřového masa; 1 cibule; kysané zelí; paprika; koření do Vitany - Maďarský guláš, česnek, zakysaná smetana
Postup přípravy
Vepřové maso (např. plec) upečeme v troubě osolené s kmínem, a posypané cibulí do měka. Podléváme lehce vodou, tak aby nám trochu šťávy zůstalo do gulášku. Uvaříme si mezitím zelí, přidáme kmín a sůl.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájené pečené maso, lehce orestujeme a zasypeme paprikou a kořením Maďarský guláš v poměru 1:1 (cca 3 - 4 lžičky od každého). Chvíli restujeme, ale pozor, aby se paprika nespálila. Podlejeme vodou a přidáme také výpek z masa. Přidáme zelí a povaříme. Nakonec přidáme kelímek smetany, zahustíme např. škrobem rozpuštěným ve vodě. Pokud se nám chuť nezdá, přidáváme, ocet, cukr, sůl, abychom dosáhli své oblíbené chuti. Na závěr rozkrájíme jeden stroužek česneku na plátky, těsně před dovařením. Podáváme se knedlíkem, já dělám knedlík v DP podle Jany
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14916
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájené pečené maso, lehce orestujeme a zasypeme paprikou a kořením Maďarský guláš v poměru 1:1 (cca 3 - 4 lžičky od každého). Chvíli restujeme, ale pozor, aby se paprika nespálila. Podlejeme vodou a přidáme také výpek z masa. Přidáme zelí a povaříme. Nakonec přidáme kelímek smetany, zahustíme např. škrobem rozpuštěným ve vodě. Pokud se nám chuť nezdá, přidáváme, ocet, cukr, sůl, abychom dosáhli své oblíbené chuti. Na závěr rozkrájíme jeden stroužek česneku na plátky, těsně před dovařením. Podáváme se knedlíkem, já dělám knedlík v DP podle Jany
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14916
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé